מהי תזונה נכונה לעור בריא?

לתזונה יש מרכיב חשוב ומשמעותי בהשפעה על מחלות עור שונות, ביניהן אורטיקריה אטופיק דרמטיטס ואחרות. תפקוד העור ובריאותו מושפע מסוגי המזונות שאנו צורכים ומהרגלי התזונה.

הקשר בין מחלות עור לתזונה הוא הדוק, ומחקרים מראים שמזון אשר יוצר לחות מחליש את מערכת העיכול וגורם להצטברות לחות בגוף ולהגברת החום בגוף. לכן, כדי להפחית את הסימפטומים של מחלות עור, כמו אדמומית, יובש ניכר, גרד וכתמים דמויי פריחה, חשוב, בין יתר הטיפולים, לסגל הרגלי תזונה בריאים ונכונים.

ממה חשוב להפחית או להימנע כליל?

ממזונות שיש להם נטייה לייצר לחות בגוף ולהעלות את הסיכוי להופעת פריחות שלפוחיות בצקות וגרד בעור, כגון: שומנים מהחי, לחם לבן, סוכר לבן, מזון מטוגן, קפאין, בננות, קקאו, פרי הדר, מוצרי חיטה שמכילים סוכר.

ממזונות שיש להם נטייה לייצר לחות בגוף ולהעלות את הסיכוי להופעת פריחות שלפוחיות בצקות וגרד בעור, כגון: שומנים מהחי, לחם לבן, סוכר לבן, מזון מטוגן, קפאין, בננות, קקאו, פרי הדר, מוצרי חיטה שמכילים סוכר.

מה מומלץ לאכול?

ניתן לאכול תחליפים לחלב פרה, כגון: חלב עזים, או משקה סויה, שקדים או אורז. כדי להשלים את כמות הסידן הדרושה לגוף, ניתן לאכול ירקות ירוקים ועלים שמכילים כמות נאה של סידן, ביניהם כרוב, שעועית ירוקה, או מאש, אספרגוס, תרד, ברוקולי ואפונה. גם טחינה וזרעי פשתן הם מקורות טובים לסידן.

המגמה היא לצרוך מזונות שנחשבים בתזונה הסינית לקרירים וניטרליים, כלומר כאלו שלא מחממים את הגוף ויוצרים סימפטומים של מחלות עור, למשל שיבולת שועל, קינואה, לחם מלא, מלון, חסה, מלפפון ועוד.

המגמה היא לצרוך מזונות שנחשבים בתזונה הסינית לקרירים וניטרליים, כלומר כאלו שלא מחממים את הגוף ויוצרים סימפטומים של מחלות עור, למשל שיבולת שועל, קינואה, לחם מלא, מלון, חסה, מלפפון ועוד.

טיפול טבעי במחלות עור

הרפואה הסינית מציעה טיפול מקל ומרגיע לתופעות השונות שגורמות מחלות עור ומשפיעות על איכות החיים, אולם היא מציעה גם טיפול מניעתי לטווח הארוך, במטרה לאתר את הגורם, למתן אותו ולמנוע את ההתפרצות הבאה, או לפחות לדחות את הופעתה ככל הניתן.

ברפואה הסינית ישנה חשיבות רבה לתזונה מאוזנת וייעודית למצבי חולי שונים ובמשך אלפי שנות קיומה נערכו מחקרים ולימודים רבים כדי למצוא את המזונות הטובים ביותר והמיטיבים ביותר עם הסובלים ממחלות עור ומחלות אחרות. התזונה הסינית ממליצה להימנע ממזונות ותבלינים חריפים, אוכל מטוגן יין אלכוהול וקופאין, היוצרים חום בגוף שמעודד עליית גרד ויציאת פריחות והגברה של אכילת ירקות ירוקים בעלי השפעה נוגדת דלקת.