מג'דרה אהובתי

כמה ששנאתי אותה. שנאה מרה. היא הייתה כל כך חטטנית, פומפוזית, דרמה קווין, פרימיטיבית לפי כל חוקי הסטריאוטיפ, ואני הייתי מוקד השנאה שלה. ובכל זאת, עד היום, אני מתגעגעת. לא אליה, ובטח שלא לבן שלה, אלא אל האוכל שלה. היא הייתה מכינה מג'דרה אלוהית במתכון מסורתי שעבר במשך דורות במשפחה. רק היא ואחותה ידעו את המתכון, ואני, שלא הייתי בבת עינה בוודאי לא היה לי סיכוי להשיג אותו. ונורא רציתי, רציתי להכין כדי לשמח את בן זוגי בערב מנחם.

האמת, עד שאכלתי את המג'דרה שלה לא עפתי על המאכל, אבל לא יכולתי לעמוד בקסם הקולינרי המתבשל לנגד עיני מדי ערב שישי. אבל כשחושבים על זה, איך אפשר לא לאהוב מג'דרה אם אתה חי במזרח התיכון? מדובר בתבשיל ים תיכוני שמכינים אותו מעדשים או מחיטה, בשילוב עם בורגול או אורז ואיך אפשר בלי בצל טוגן. יש האומרים שהסוד במתכון הוא בכלל בבצל המטוגן. מסתבר שבכל המדינות של השכנים שלנו אוכלים את המאכל והוא מוגש בסוגים רבים של סלטים בתחילת הארוחה לפני המנה העיקרית או במהלך הארוחה כתוספת למנה הבשרית.

יש אגדה שמספרת שיהודי סוריה ומצרים אכלו מג'דרה פעמיים בשבוע – כשהמאכל חם בימי חמישי בערב וכשהמאכל קר בימי ראשון בצהריים. לגבי יהודי ירושלים הם אכלו מג'דרה בכלל במסגרת ארוחה חלבית בתוספת של יוגורט או גבינה. נשמע קצת מוזר אבל ההיסטוריה תמיד מפתיעה.

אז את המתכון המסורתי לא השגתי אבל חברה הביאה לי מתכון לא רע בכלל למג'דרה שמכינים אצלה בבית. הכנתי לי ולבן הזוג (החדש) והתגובה הייתה מפרגנת במיוחד. רוצים שיפרגנו גם לכם?

מג'דרה סופר טעימה

קודם כל, איזה מצרכים אתם צריכים?

חצי כוס עדשים ירוקות

רבע כוס נבטי עדשים

שמן זית

2 בצלים קצוצים

כוס אחת של אורז פרסי קלאסי

כפית כורכום

כפית מלח

מחצית כפית פלפל שחור

ועכשיו, איך מכינים?

  1. 1. שוטפים טוב טוב כוס אחת של אורז פרסי קלאסי.
  2. 2. שוטפים טוב טוב את העדשים תחת מים זורמים. שמים בסיר ומוסיפים מים בכמות שתעלה מעל הקו של העדשים.
  3. 3. מבשלים על להבה בינונית עד שניכרת התרככות – זה לוקח בערך חצי שעה. בשלב הזה מוסיפים לעדשים את הפלפל השחור. את המלח מוסיפים רק בתום הבישול.
  4. 4. לוקחים מחבת קטנה ומטגנים בה את הבצלים בזמן זית עד שניכרת הזהבה. תבלו בכיף שלכם בכורכום ובמלח. כשהעדשים כבר רכות מסננים את הנוזלים ומחזירים את העדשים הירוקות אל הסיר.
  5. 5. ועכשיו אנחנו מגיעים לשלב מכונן – מוסיפים לעדשים את האורז ומערבבים. מוסיפים שתי כוסות מים (גובה המים צריך לחצות בשני סנטימטר פחות או יותר את גובה האורז והעדשים בסיר). מגיעים לרתיחה ואז מנמיכים את האש.
  6. 6. ממשיכים לבשל במשך כ-20 דקות עם סיר מכוסה וסוגרים את האש כאשר האורז כבר רך וכל הנוזלים מתפיידים.
  7. 7. לסיום מערבבים בצל מטוגן עם האורז והעדשים ואפשר גם להוסיף את נבטי העדשים.
  8. 8. בתיאבון!