החיים שלנו תותים: מוזלי בריאות עם תותי גוג'י

כל פעם מפציע אל חיינו סופר פוד חדש שמחולל סערה בגזרת התזונה נכונה. בשנתיים האחרונות הלהיט שכבר ניתן למצוא גם בסופרמרקטים רגילים ולאו דווקא רק בחנויות טבע שכוחות אל הוא תותי ג'וג'י ברי. מהם אותם תותים שמזכירים במראם צימוקים שנצבעו אדום? אין לזלזל כלל וכלל בכוחות העל שלהם – הם רק נראים קטנים ומצומקים אבל אוצרים בתוכם עוצמה רפואית ובריאותית ענקית. מדובר בנוגדי חימצון שמאטים משמעותית את קצב ההזדקנות, מחוללים פלאים ליכולת הראייה וגם משפרים את התפקוד המיני...

בקיצור, תכירו את הפרי שהוא ככל הנראה המזין והעשיר ביותר בעולם – גוג'י ברי. מדובר באדפטוגן – צמח שמגבר את האנרגיות, מחזק את המערכת החיסונית ומסייע לגוף להתמודד הרבה יותר בקלות עם סטרס כאשר תוך כדי הוא גם תומך בבלוטות יותרת הכליה. ואל תחשבו שזה עינוי לאכול אותו או משהו, כי הטעם של גוג'י ברי הוא דווקא לא פחות ממצוין – כמו שילוב בין תות מתוק לצימוק, ממש טעים! מעבר לכל הנפלאות שכבר סופרו כאן, לגרגרים יש שפע של חלבון – הם מכילים לא פחות מ-19 חומצות אמינו שונות ואת כל שמונה חומצות האמינות ההכרחיות לגוף. אם לא דיי בזאת, בגרגרים יש גם לפחות 21 יסודות קורט (דוגמת ברזל, אבץ, נחושת, סידן, סלניום וזרחן) ואיך לא, גם מלא ויטמינים: ויטמין B6, B2, B1 ולקינוח גם ויטמין E. מעבר לכך, הגרגרים עשירים בנוגדי חימצון פי ארבע מהתכולה הקיימת באוכמניות.

אם תסתובבו באסיה תיתקלו במלא שיחי של גוג'י ברי, ושם מרבים להשתמש בפרי כדי לחזק את התפקוד המיני, אבל גם כדי להרים את מצב הרוח ולדכא את המתח הקיים בחיי היומיום. גם אצלנו בארץ מתחילים לגלות את קסמו של הפרי וכבר ניתן למצוא אותו ביותר ויותר חנויות. אנחנו גם מתחילים לראות שמשלבים אותו ביותר ויותר מתכונים טעימים!

הנה לכם מוזלי בריאות עם תותי גוג'י, שיהיה לכם בתיאבון:

מוזלי בריאות עם תותי גוג'י

קודם כל, מה צריך?

חופן תותי גוג'י ברי

חומרים להכנת גרנולה ביתית:

3/4 כוס שיבולת שועל

כף זרעי צ’יה

5 אגוזי פקאן שבורים גס

כף שקדים פרוסים

כף גרעיני דלעת

כף שמן צמחי

2 כפות מייפל/סילאן

בשביל הכנת קרם המוזלי:

2 בננות

<כף טחינה גולמית משומשום מלא/p>

חופן עלי תרד

2 כפות שיבולת שועל

כף פשתן טחון (לא חובה)

3 אגוזי מלך

ועכשיו, איך מכינים?

  1. 1. ראשית כל, שמים חופן גוג’י בריז בתוך כוס מים ונותנים להם להתנפח.
  2. 2. בינתיים עוברים להכנת גרנולה ביתית (מספיק ל-4 מנות לפחות): מחממים תנור ל 150 מעלות, מערבבים את כל הרכיבים ביד, משטיחים על נייר אפייה, מכניסים לתנור לחצי שעה, מוציאים ומשאירים לייבוש נוסף באוויר הפתוח עד שמתקרר.
  3. 3. מכינים קרם מוזלי: זורקים לבלנדר ביחד את כל הרכיבים ומערבלים!
  4. 4. כמעט סיימנו: יוצקים לקערית חצי מהמוזלי שיצא מהבלנדר, רבע מכמות הגרנולה שהתקררה בינתיים ומפזרים למעלה את תותי הגוג’י.
  5. 5. בתיאבון חברים!